Kategorier

Gode idéer til bryllupet

Et bryllup handler om god planlegging og ikke nødvendigvis et stort budsjett. Det finnes mange måter å overraske både gjester og dere selv på, ved å ta i bruk noen gode idéer, som du kanskje finner i denne artikkelen, som du leser om andre steder på nett, eller som du selvfølgelig kommer på helt av deg selv!

Dette er ingen stor DIY-oppskrift på mange flotte kreasjoner, men du får et sett med gode idéer til bryllupet fra oss som har drevet i bryllupsbransjen i over 10 år, og har sett både gode og dårlige idéer gjennom årene.

1. Fargetema

Velg et fargetema, men ikke hold deg kun til det. Ønsker du lavendel, kan man fint blande mye med både sølv, sort, hvit, elfenbenhvit - eller gi små innslag av andre farger som f.eks. turkis, grønn eller oransje. Et fargetema er nettopp det. Et tema. Det er ikke nødvendigvis slik at du trenger å ha alt i samme farge.

I søkefeltet over kan du forsøke å skrive f.eks. "Lavendel", "Lilla", "Rød", "Hvit",  "Sort" eller en annen farge, for å finne de aller fleste produktene vi har i nettopp den fargen. Du kan også skrive "Sølv" eller "Gull" og finne mange interessante produkter.

2. Lys og te-lys

Levende lys må ikke undervurderes! De skaper en fantastisk stemning, og er man ikke vant til å bruke stearinlys hjemme, så er dette noe som fort blir glemt. Bruk lys, masse lys - og spesielt levende lys gir en effekt som lyspærer kan misunne. I forhold til punktet over, så finner du mange forskjellige farger på både te-lys, og på kronelys hos Til Bryllupet.

Og med tanke på budsjett, er nettopp lys noe av det rimeligste man kan investere i, for å skape en spesielt lun, hyggelig og koselig atmosfære for dere og gjestene. Kjøp noen glasskrukker, eller hør med foreldre om de har liggende noen, tenn te-lys og legg de oppi - og se selv hvilken stemning noe så enkelt kan skape:

Og for å illustrere hvordan bruk av mange mindre stearinlys kan hjelpe, så har vi lyst til å vise deg dette også:

Det kan være lurt å legge litt ekstra i te-lys som brenner lenge, om dere bruker veldig mange. Slik at dere slipper å bytte ut alle hver time. Det finnes te-lys som brenner i rundt 1 time (typisk Ikea og Nille) og te-lys med brenntid på mange timer. Det er verdt de tilsammen 100 kronene ekstra for å ha lys som varer nesten hele kvelden.

3. Lysholdere

Pene lysholdere er prikken over den berømte i'en. Det ser halvferdig ut å ha stemningsskapende levende lys plassert på en hvit tallerken. Kubbelys og glassholdere til te-lys er pene på speil, mens et og et te-lys bør ha en egen lysholder.

4. Fargesprakende dekor gir en feststemt følelse

Selv om bryllupet ikke er et typisk "party", er det allikevel en fest - og dekor med sterke farger gir et feststemt humør og er gledesspredende i seg selv.

Se f.eks. pom poms, eller nettopp lysholdere med mange forskjellige farger her som vil være med på gi lokalet deres både et hyggelig og stemningsfylt preg.

5. Stilfullhet og elegante inntrykk

Et lekkert lokale med fin dekor, blir veldig raskt ødelagt av 70 stoler i forskjellige farger og former. Investér derfor i stoltrekk. Det koster kanskje litt ekstra, men det er det virkelig verdt.

Etter bryllupsfesten sitter dere igjen med minner - stort sett i form av bilder - og ingenting er verre enn å irritere seg hver gang man ser på bildene - over at stoltrekk "skulle vi ha hatt".

Hos Til Bryllupet tilbyr vi mange forskjellige typer stoltrekk, og du finner garantert noen som vil passe til de stolene dere har tenkt å bruke. Om dere ikke velger å bruke sløyfer, så vil i allefall stoltrekkene alene være avgjørende for at lokalet vil se både elegant og stilfullt ut! Det vil dere aldri angre på.

Dessuten kan stoltrekk selges i etterkant, og dermed trenger ikke utgiften bli så stor allikevel.

Og når vi først er inne på det - hvite duker, eller duker i fargetemaet er et must. Det holder ikke å legge en rosa bordløper over et brunt langbord. Det brune bordet er kanskje pent, men det bør klees med en hvit duk, og så legge en bordløper oppå den.

6. Få gjestene til å føle seg virkelig velkommen

Selvfølgelig får de noe godt å spise, og til og med kanskje vin til maten. Men det aller beste en bryllupsgjest vet om, er et brudeparet som har forsøkt å vise at de setter pris på alle og enhver som deler dagen med dem.

Prøv derfor å legge opp dagen slik at gjestene ikke er overlatt til seg selv. F.eks. når dere er hos fotograf, mellom vigselssted og bryllupsfesten - bør dere ha en "ansvarlig" som mingler litt, og snakker med de forskjellige. Kanskje ønsker velkommen til lokalet, viser til velkomstdrinkene, forklarer når brudeparet vil ankomme festen og kanskje setter frem snacks, eller fersk frukt.

Ha gjerne også klare noen skåler med noe godt i, slik at gjestene kan kose seg også før maten blir satt på bordet. Her finner du en egen "godteri til bryllup-kategori" som inneholder alt dere trenger for å "please" gjestene fra start til slutt.

Når dere skal sette dere til bords, er bordet dekket for hvert kuvert - da passer det strålende å overrekke hver gjest en liten gave i form av f.eks. kuvertesker som noen av disse.

Eskene kan inneholde alt fra noen søte eller gode drops som kan konsumeres til kaffen, før desserten - en personlig liten hilsen på en lapp til hver gjest som for å takke for at "du deltar på dagen vår", eller noe annet.

Slike kuvertesker hjelper på to formål - en takk til hver gjest, og samtidig ser bordet lekkert ut med en lik pynt for hvert kuvert bortover bordet. Esker med bånd slår aldri feil!

Det finnes mange andre måter å skaffe idéer til bryllup, og det finnes millioner av bilder for inspirasjon. Pinterest er genialt til dette formålet, og er du ikke kjent med Pinterest fra før, kan du begynne med å bla igjennom Til Bryllupet's egne "Boards" her. I tillegg er google images og typiske "DIY"-sider flotte å se på.

Har du spørsmål til andre brudepar som planlegger bryllupet, så registrer deg gratis på Bryllupsvenner.no, og spør i bryllupsforumet der inne. Da får du svar!

Temaet er stort, og kanskje vanskelig til tider - men de små tipsene over, bør sette deg foran veldig mange andre når det er snakk om gode ídeer til bryllup, hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Ta kontakt med oss om du lurer på noe eller trenger hjelp til å sette sammen produkter som passer sammen, så skal vi hjelpe deg så godt vi klarer.