7 Tips til den Perfekte Brudekjolen

Når unge jenter bruker mattetimen til å dagdrømme om brylluper (istedet for å vinne fotball VM – for ikke å si at de kanskje gjør begge deler), hva drømmer de om først? – Den perfekte brudekjolen, selvfølgelig: En kjole i hvit sateng med midtsløyfe og langt slep. Perfekte, nesten usynlige mønstre og sist men ikke minst, perfekte sko.

Det er få andre anledninger i vår moderne verden, hvor kvinnen befinner seg i en situasjon hvor hun kan ha på seg en hvit, eventyraktig og fantastisk kjole, for ikke å nevne en krystalltiara eller blanke, hvite prinsessesko, hvor helheten ender opp i et 2 meter langt kjoleslep. Det er ikke så rart at så mange bruder starter bryllupsforberedelsene med nettopp brudekjolen.

Mange av disse brudene er heldige. Mulig de leter både høyt og lavt, og trosser ventetid i butikker og kjøpesentre, og aksepterer pågående brudesalonger, men til slutt står de ansikt til ansikt med «Ja, DEN Ja!». De vet at dette er den perfekte brudekjolen.

Andre bruder er ikke så heldige. De har lett like hardt, jobbet seg gjennom brudesalonger og bryllupsbutikker, kanskje i ukesvis og månedsvis – men de finner bare ikke «den perfekte kjolen». Istedet så har de funnet tre eller fire tilbydere, hvor alle er hyggelige og har riktig service, men som ikke er frempå nok til å fortelle bruden at hun bør slutte å lete, og fortsette resten av planleggingen, for så å ta opp jakten litt senere. Disse brudene har det litt tøffere når de skal velge seg brudekjole.

Her har du noen tips for å velge den perfekte kjolen, så unngår du kanskje å lete etter Ja, DEN ja – altfor lenge:

1. Ha med deg et følge.

Iallefall mamma og hun som skal være forlover, men ikke kjøp. Det er morsomt og veldig nyttig å ha med deg mamma, venner eller søstre når du skal på brudekjoletokt. Det gir deg en god margin og buffer mot overveldende salgspersonell, og det er litt allright å se om din mening om perfeksjonisme blir delt av dine nærmeste.

For ikke å snakke om hvor koselig de vil synes det er, å kunne bli med på en så viktig og stor avgjørelse som du må ta. Men uansett hvor entusiastiske følget ditt måtte bli over en eller annen av kjolene du kikker på og prøver, så ikke kjøp i et forvirret øyeblikket. Gi deg selv litt tid til ny overveielse, og kjøp heller med et kaldere hode senere. Alene. De fleste brudekjoler er ikke returnerbare, så når du har kjøpt den, så har du kjøpt den.

2. Ikke kjøp brudekjolen for tidlig, om ikke du må.

Brudekjoler kan ta fire til ti måneder å få levert fra fabrikanten, men det ikke er ingen grunn til å kjøpe over et år i forveien, så lenge ikke fabrikasjonen av din foretrukne kjolemodell snart vil bli avsluttet da.

Gi deg selv tid nok til å sitte litt på gjerdet så du får tenkt. Så snart du får valgt en kjole, så vil du antakelig komme til å se hundre andre som ligner veldig på nettopp den du har valgt ut. Du kommer til å bli et vandrende leksikon for den kjolestilen. Og akkurat i dette momanget er det best om du fremdeles har muligheten til å velge.

3. Hvis du har kjøpt «Ja, DEN Ja!» allerede, så stopp jakten, og slutt å shoppe!

Mer vindushopping nå vil kanskje gjøre deg til den bruden som gifter seg i én kjole, og har en ekstra i skapet hjemme. Antakeligvis er det ikke det du ønsker.

Hva du istedet skal gjøre, er å tenke på den salige følelsen du fikk i det du for første gang prøvde på den fantastiske kjolen du allerede har kjøpt. Fort deg hjem, og få kjolen ut av skapet, ta den på og stell deg foran speilet. Du vil helt selvsagt huske nøyaktig hvorfor dette er «Ja, DEN Ja!».

4. Hvis du har kjøpt den perfekte kjolen, og ikke klarer å stoppe shoppingen, få en annens mening.

Vis frem ditt første- og andrevalg til venninner og forlover. Vær ærlig – fortell dem at du allerede har handlet den første, men at du tror den andre like så gjerne kan være den riktige for deg. Hør på de rådene som da blir gitt.

5. Ikke si til deg selv: «Jeg selger den første kjolen, og kjøper en ny en».

Et gammelt triks, men kommer det til å fungere? Du vil ikke få igjen stort for den første kjolen, i forhold til hva du betalte likevel.

6. Kjøp gjerne brudekjolen online, men pass på at du har prøvd på en lignende kjole i en vanlig butikk.

Det kan være masse å spare på å handle brudekjolen via internett. I tillegg er utvalget uendelig, og du kan sitte i ro og fred på telefonen eller pc’en og kikke etter bilder og inspirasjon! Selv om du velger å kjøpe online, så prøv allikevel å få til en prøvetime hos en brudesalong, slik at du vet hvilken type brudekjole som passer best til deg og din kropp.

7. Ikke hold ut for alltid med å finne den helt perfekte brudekjolen.

Ikke alle bruder finner den helt perfekte, men det de finner er noen få kjoler de virkelig ser eksepsjonelt flotte ut i. Hvis du er denne bruden, prøv å start planleggingen med en annen del av bryllupet. Ta opp kjolejakten senere, når du har fått hele kjolekjøpet litt på avstand.

Da er det både enklere å ta en riktig avgjørelse, og samtidig vet du jo enda mer om hvilken stil bryllupet ditt kommer til å ha – og dermed står du i en bedre posisjon for å velge en brudekjole som føles helt riktig for deg og ditt bryllup.

Du kommer nok – som de aller fleste andre – også til å finne den kjolen som gir deg tilbake følelsen du hadde da du satt å dagdrømte om brylluper i mattetimen den gang du var liten.

Vi ønsker deg uansett lykke til 🙂

Similar Posts