Hvilken årstid velger du for ditt bryllup?

Publisert første gang: Januar 2006

Romantisk Vårbryllup

Vårbryllup

Bryllup som blir holdt i mars, april og mai har den fordelen at de står først i årets kalender for de fleste gjestene. Er det gjester som skal i flere bryllup samme år vil ditt mest sannsynlig være det første de deltar i, og dermed vil gjestene være ekstra forventningsfulle, glede seg over begivenheten ekstra mye og antakelig huske dette bryllupet best av alle. Samtidig som de ganske sikkert vil bruke ditt bryllup til å sammenligne de andre de deltar i utover året. Noe som betyr at din seremoni og bryllupsfest uansett vil bli den mest perfekte og koseligste.

Litt avhengig av hvor du bor kan mars være en litt uforutsigbar måned med tanke på vær og vind, og kan plutselig komme til å friske opp alt med snø på bryllupsdagen din. April og mai er nok litt uforutsigbare de også, men i alle fall mye mindre med tanke på snø.

April og mai er uten sidestykke de mest romantiske månedene, hvor vi som bor her oppe i Norge, igjen tør å bevege oss utendørs og endelig la vinterkåpen henge igjen hjemme. Så å planlegge bryllup til våren gir masse fordeler, og vil automatisk gi bryllupet en frisk og romantisk stemning.

Juni Bryllup – en helt egen måned for bryllup!

Bryllup i Juni

Juni er den måneden som flest par ønsker seg bryllupsdag i Norge. Dette må nesten sies med et ”selvfølgelig”. Tradisjonen med junibryllup begynte for mange århundrer siden, med de gamle romerne. Juni måneden ble kalt Juno. Juno var gudinne for kvinner, barnefødsler og ekteskap, og gav et løfte om å beskytte de som holdt bryllup og giftet seg i hennes måned.

Juni er også den første måneden hvor en kan si at været er mer eller mindre stabilt, og i alle fall litt mer forutsigbart enn de fem tidligere månedene i året. Den herlige våren er på vei til å bli den etterlengtede sommeren med blå himmel og varm og deilig luft, og for de som tenker på å holde bryllup utendørs er juni helt klart den mest populære måneden.

En annen ting som gjør at juni er så populær er stemningen vi mennesker får av å ha frodige gressmatter, nyutsprungne blomster og en behagelig duft av ferie og fritid rundt oss. Skolene stenger denne måneden, noe som frigir tiden til gjestene, så de har muligheten til å reise og i tillegg vil nygifte gjerne legge bryllupsreisen til sommerferien, så de fortsatt rekker noen dager hjemme sammen før hverdagen igjen begynner.

Men å holde bryllup i juni bringer også noen utfordringer. Bryllupslokaler, bryllupsband, blomsterhandlere og cateringfirmaer for å nevne noen, har størst etterspørsel denne måneden. Likevel er det verdt å være junibrud, om det er denne måneden du alltid har drømt å gifte deg i, for junibryllup blir ofte store suksesser i forhold til vær, natur og stemning generelt. Bare vær tidlig ute, planlegg godt å pass på å booke lokaler, cateringfirmaer og fotografer tidlig nok, hvis det er juni måned du har valgt for ditt bryllup.

Sommerbryllup

Sommerbryllup

For par som ønsker seg et sommerbryllup, men som ikke er fullstendig opphengt av måneden juni, er juli et flott valg! Det er midten av sommeren, nettene er lange, og utendørs bryllup er i liten fare for dårlig vær.

Familie medlemmer som bor langt unna, har nok bedre mulighet til å reise lengre for å delta i bryllupet, med fri fra jobben og barna som har skoleferie.

Det samme gjelder august, men husk på at juli og august er så populære feriemåneder, at hvis du ikke sender innbydelse i veldig god tid før bryllupsdagen, så risikerer du at mange allerede har lagt planer som er vanskelig å endre på.

Høstbryllup

Det er flere gode grunner til å velge seg både sen august og september som bryllupsmåneden. Været er mildere, og de fleste har roet seg litt ned etter en travel sommer med reising og ferier.

Nesten over hele Norge begynner naturen å forandre seg, og trærne gir et fantastisk fargesprakende inntrykk som gjør sensommeren og høsten til den kanskje koseligste tiden på året. Samtidig gir høsten og dens farger muligheter i massevis til å pynte og gjøre det stemningsfullt i bryllupslokalet. I disse to månedene er det virkelig lov å sette litt ekstra farge på ting, og naturen byr på masse man kan bruke, og det helt gratis!

Med et fargesprakende naturbilde, roligere omgivelser og en koselig atmosfære, er høsten i seg selv nesten bilde på selve forelskelsen. Og for å nevne enda en liten fordel med å gifte seg på høsten; Planlegger dere bryllupsreise rett etter bryllupet, så er nok destinasjonen for denne mye mindre folksom, og stedet dere skal dra til har mye bedre tid til bare dere to, enn det ville hatt i den travle sommerferien.

Vinterbryllup

Det er færre som gifter seg i vintermånedene enn i sommermånedene, noe som tillater mye bredere valg av ledige bryllupslokaler. Det samme gjelder jo også for band som kan spille, blomsterdekoratører og cateringfirmaer. Alle disse har også til felles at de vil ha bedre tid til å ta seg av deg, og planlegge festen sammen med deg, sånn at du er sikker på at det blir sånn som du har tenkt.

Vinteren byr også på masse flotte anledninger for en stemningsfylt, koselig og romantisk bryllupsfeiring. Hva er mer romantisk enn å si sitt «Ja» i en kirke opplyst av stearinlys, mens det laver ned rolige store snøkrystallflak?

Mange hoteller og restauranter er pent pyntet for sesongen, så det kan godt tenkes du kan spare på dekorasjoner og pynt og allikevel ha et flott pyntet bryllupslokale. Settes datoen for bryllupsdagen nærme jul, har du også en god fordel av at familien ofte er samlet til høytidene, som gjør at flere gjester som kommer langveisfra kanskje får en bedre mulighet til å delta i bryllupet deres.

I følge irske folkeeventyr, er den siste dagen i året den mest heldige dagen å gifte seg på. Skal vi i stedet tro på skotsk lære er det 1. januar som gjelder for et heldig bryllup.

Å bli gift i månedene januar og februar har de samme fordelene som i oktober og november, med lite etterspørsel for bryllupslokale, cateringfirmaer osv. som også kan bety mye rimeligere priser. Disse måneden er også perfekte måneder for bryllupsreisen. Utenom turistsesongen for de fleste steder over hele verden, med mindre mennesker overalt. Og selvfølgelig vil vintersteder som de sveitsiske alpene ha fantastiske muligheter for et par som er ute etter romantiske dager sammen som helt nygifte.

Hvis dere planlegger et vinterbryllup, så husk på at den mest romantiske dagen av alle, gjennom hele året er merket av 14 februar – Valentine’s Day!

Hvilken årstid velger dere for bryllupsfeiringen?

Similar Posts