borddekking bryllup

En fullstendig guide til bordekking bryllup – En 5 punkters guide til pynting av bryllupsbordet

I. Introduksjon

Bryllup er en av de viktigste dagene i livet, og «borddekking bryllup» er gjerne noe en begynner å søke etter etterhvert for å finne inspirasjon og idéer. Borddekkingen til bryllupet og bryllupsfesten er nemlig en viktig detalj som ikke bør bli overlatt til tilfeldighetene. Mange opplever at idéer og forestillinger om hvordan man ønsker seg det, modnes underveis i planleggingen. Hvordan bryllupsbordet er pyntet og dekorert sier mye om stilen og temaet på bryllupet, og er også en viktig del av det personlige preget fra brudeparet.

For å få en vellykket borddekking til bryllupet, trenger du noen viktige elementer som servietter, bordkort, bordpynt og andre borddekorasjoner. Du kan også vurdere å legge til ting som både bordnumre, treskilt til bryllup og figurer eller pyntegjenstander av brudepar for å gjøre borddekkingen enda mer personlig og minneverdig.

I denne artikkelen gir vi deg tips og idéer for hvordan du kan pynte et bryllupsbord på en vakker og stilfull måte, uansett om du har et stort budsjett eller vil pynte på et budsjett. La oss begynne med å se på hvordan du kan lage flotte borddekorasjoner til bryllupet.

II. Hvordan lage dekorasjoner for bryllupsbordet

For å lage dekorasjoner for bryllupsbordet, trenger du følgende elementer:

Når du har alle elementene på plass, kan du begynne å pynte bordet. Her er noen tips for å gjøre borddekkingen så flott som mulig:

 • Velg en fargepalett som passer til bryllupsfestens tema eller fargevalg
 • Bruk gjerne høye blomster eller dekorative elementer som gir bordet høyde og skaper et interessant uttrykk
 • Legg eller brett serviettene på en måte som ser elegant ut.
 • Bruk bordkort for å tydeliggjøre hver kuvert.
  Legg litt ekstra innsats i midtpunktene på bryllupsbordet, altså blomster, stearinlys, kubbelys etc. som gjerne brukes til å dele bordet i flere seksjoner, og som er med på å gjøre bordet ekstra visuelt tiltalende.
 • Husk allikevel at “mindre ofte er mer”, så ikke overbelast bordet med for mange dekorasjoner.

Ved å følge disse tipsene, kan du lage en lekker og elegant borddekking som vil imponere både brudeparet og gjestene.

Servietter på bryllupsbordet

Når man tenker på bryllupsdekorasjoner, er servietter ofte et undervurdert element. Men faktisk kan og vil servietter til bryllup gjøre en stor forskjell i borddekorasjonen. Her er noen tips for å pynte med servietter på bryllupet ditt:

Velg riktige farger: Velg servietter som matcher bryllupets fargepalett for et mer harmonisk uttrykk, som gjenspeiler resten av bryllupsdekorasjonene..

Serviettbretting –  Du kan være kreativ med hvordan du bretter serviettene. Prøv for eksempel en rosett, en søyle, et serviett pyramide, serviett vifte eller en serviettrose.

Bruk små blomster eller grønne grener: Legg små blomster eller grener på serviettene for en ekstra snev av rustikk eller naturlig dekorasjon.

Legg til en personlig hilsen: Du kan legge til et lite notat som personlig ønsker gjesten velkommen eller en søt gave til gjestene på serviettene. Noen velger å bruke sjokoladehjerter eller også lovehearts til dette.

Med riktige servietter og en kreativ tilnærming kan du lage en vakker og minneverdig dekorasjon for gjestene dine, som også er med å heve borddekkingen til bryllupet.

Her er et lite utvalg av servietter i nettbutikken – du kan se alle servietter til bryllupet her

(artikkelen fortsetter under produktene)

Forslag til bordkort for bryllupet

Bordkort er også en viktig del av bryllupsbordet og feiringen, da de enkelt hjelper gjestene med å finne sin plass ved bordet. Her er noen forslag til hvordan du kan designe eller gjøre bordkortene dine enda finere:

Bruk blomster eller grønne grener også her: Legg til en liten blomst eller en gren med blader for et ekstra lite snev av dekorasjon, som allikevel er svært betydningsfull for helheten. En limpistol er din aller beste venn her!

Bruk morsomme ordspill: Lag noen søte og morsomme notater som du kan skrive på bordkortene, og mikse utover de forskjellige kortene slik at det ser ut som om gjestene har hvert sitt unike notat. For eksempel: «Vi har deg kjær, sett deg her!» eller “Kom bli med, sett deg ned” osv.

Bruk elementer fra andre dekorasjoner, f.eks. bånd med farge, rustikk striestoff osv, og dekorér bordkortene med disse på en slik måte at du henter inn helhetsinntrykket fra både borddekorasjoner og andre bryllupsdekorasjoner du bruker.

Uansett hvilken stil du velger, så sørg for at bordkortene dine passer sammen med resten av bryllupets dekorasjoner – da får du en herlig helhet som både du og gjester vil se er stilfullt og pent.

Her ser du noen av våre bordkort – Se alle bordkort til bryllup her

(artikkelen fortsetter under produktene)

III. Style et vakkert bryllupsbord

Borddekkingen kan bidra til å skape en vakker og elegant atmosfære på bryllupsfesten, og her er noen tips for å hjelpe deg med å style et vakkert bryllupsbord.

Hvordan bruke bryllupspynt for å lage en vakker atmosfære:

Bruk av bryllupspynt som nettopp servietter, blomster, bordkortholdere, bordkort, lys og tekstiler kan hjelpe deg med å skape den riktige atmosfæren på bryllupsfesten. Velg blomster som passer til bryllupstemaet og plasser dem i vakre buketter eller enkle vaser. 

Lys bidrar veldig til å sette stemningen på festen, enten du velger levende stearinlys eller elektriske lys. Tekstiler som duker, servietter og bordløpere vil også bidra til å fullføre utseendet på bordet.

Essensielle elementer for en elegant borddekking:

For å style et elegant bryllupsbord, er det viktig å inkludere noen helt bestemte elementer. Dette inkluderer vakre og kanskje oppdelte midtpunkter, et pent bestikk, servietter og bordkort. 

Velg enten en bryllupsduk i en farge som passer til bryllupstemaet, eller velg en hvit duk og så en fargerik bordløper i organsa eller en elegant bordløper i sizoweb til å ha over duken.

Velg gjerne bestikk i en vakker metallisk farge, og servietter i en farge som passer til duken, bordløperen eller bryllupstemaet for øvrig.

Et godt tips er å bestemme seg for å legge litt ekstra penger i nettopp servietter som du synes er spesielt fine. Bryllupsbordet fortjener lekre servietter. Selv om de koster noe mer, utgjør de en så stor del av borddekorasjonene i bryllupet, at det er synd å gå for en 50pk til 29.90 på billigbutikken, når det finnes så mange flotte og elegante servietter du kan bruke i stedet – og som i tillegg løfter hele inntrykket både dere og gjestene vil sitte med.

Se vårt utvalg av duker og bordløpere her

(artikkelen fortsetter under produktene)

Hva du bør unngå når du styler et bryllupsbord

Når du styler bryllupsbordet, er det noen enkle feil det kan være greit å forsøke og unngå:

– Ikke overbelast bordet med for mange dekorasjoner eller pyntegjenstander. Dette kan gjøre bordet rotete og føles “oversvømt”. 

– Unngå også å bruke for mange forskjellige farger og mønstre på bordet. Dette kan gjøre bordet uelegant og rote bort den fine atmosfæren du kunne ha skapt om du hadde vært mer forsiktig.

– Alliere deg gjerne med noen som tenner lysene på bryllupsbordet ca. 10 minutter før gjestene ankommer, slik at de brenner når gjestene setter seg ned.

Husk at borddekkingen skal reflektere bryllupstemaet og brudeparets personlighet, så ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige ideer for å lage det fineste bryllupsbordet du kan!

IV. Hvordan pynte bryllupsbordet pent

De tre viktigste elementene for å dekorere et bryllupsbord

Bruk belysning for å skape en myk og romantisk stemning på bryllupsbordet. Du kan bruke stearinlys, lyslenker, lyskuler eller andre lysdekorasjoner.

Bruk blomster og gjerne kunstige blomster for å gi liv og farge til bryllupsbordet. Velg blomster som matcher temaet og fargene du har valgt. Det finnes også kunstige blomster med innebygde ledlys.

Tekstiler som servietter, duker og bordløpere hjelper med å sette tonen for bryllupsbordet. Velg tekstiler i farger og mønstre som passer sammen med blomster og belysning.

Her er et utvalg av kunstige blomster – du kan se alle kunstige blomster til bryllup her

(artikkelen fortsetter under produktene)

Ideer for rimelige borddekorasjoner til bryllupet

 • Bruk blomster fra hagen eller skogen i nærheten.
 • Bruk gjenbrukbare dekorasjoner, som for eksempel lysestaker eller vaser, i stedet for å kjøpe nye.
 • Velg billige blomster som gir mye farge og tekstur, som for eksempel solsikker eller babyrosa.
 • Bruk håndlagde dekorasjoner, som for eksempel papirblomster eller håndmalt dekor.
 • Hvis du kjøper nytt, så tenk på at det også skal kunne brukes etter den store dagen, som f.eks. lyslenker, kunstige blomster, duker og bordløpere.

V. Gjør borddekkingen budsjettvennlig

Bryllupsplanlegging kan være en dyr affære, men det betyr ikke at borddekkingen også trenger å være det. Her er noen tips for å holde bryllupets borddekorasjoner innenfor budsjettet ditt:

Bruk gjenbrukbare elementer: Gjenbruk gjenstander som du allerede har hjemme, som vaser eller serviettringer, for å spare inn pengene på eventuelle nye dekorasjoner.

Hold deg til en enkel fargepalett: Velg en eller to farger for bryllupet ditt og bruk dem til å dekorere bordene. Dette vil hjelpe deg å unngå å måtte kjøpe en rekke ulike dekorasjoner og pyntegjenstander.

Bruk naturen som en kilde til pynt: Plukk blomster og greiner fra hagen din, den lokale skogen og strender for å lage rimelige og naturlige borddekorasjoner.

Let etter tilbud på bryllupspynt i nettbutikker.

Lag dekorasjoner selv: Hvis du har en litt kreativ side, kan du lage mange fine bryllupsdekorasjoner selv, som bordkort eller bånd til stolene for å spare penger.

Ved å følge disse små tipsene, kan du lage vakre borddekorasjoner til bryllupet uten å måtte bruke for mye penger.

VI. Konklusjon

Her er en kort oppsummering av artikkelen du har lest om tips til borddekking i bryllupet: Vi har gått gjennom alt fra hvordan du kan skape dekorasjoner til bryllupsbordet, til hvordan du kan pynte bryllupsbordet på en budsjettvennlig måte. Vi har gitt tips og triks for å oppnå en elegant og stilfull borddekking.

Du har lest om hvordan du kan tilpasse borddekkingen til å passe brudeparet, det være seg hagebryllup, bryllup i utlandet eller et budsjettbryllup. Uansett om du skal feire et hagebryllup, bryllup i utlandet eller budsjettbryllup, kan du følge tipsene vi har gitt for å oppnå en lekker, personlig og stilfull borddekking.

Similar Posts