Hvordan velge bryllupskaken

Hvordan skal bryllupskaken velges?

Publisert første gang: November 2006

En stor del av bryllupsfeiringen er den flotte bryllupskaken som står klar etter middagen. De fleste gleder seg til å få med seg øyeblikket da dere kutter det første stykket sammen. En stor og absolutt viktig tradisjon.

Bryllupskaken deres, både hel og delt, kommer garantert til å herske på mange av bildene som gjestene tar, og den vil alltid være nært i minnet om deres bryllupsdag. Derfor burde dere sette av litt tid til å velge ut den viktigste kaken dere noen gang vil komme til å spise i deres liv. Bryllupskaken!,

Fra gammel tradisjon var bryllupskaken i 3 lag, brudeparet stod på toppen hånd i hånd, oppå et lag med marsipan eller krem. Heldigvis har tradisjonen utviklet seg til å gjelde veldig mye mer enn marsipan og krem – for ikke å snakke om utvalget av kaketopper til bryllupet! Under kan du se et lite utvalg fra kategorien:

Ikke alle brudepar er overbegeistret for vaniljekrem eller marsipan. Det er iallefall hundrevis av kaketyper å velge mellom, med stor variasjon i både form og design så vel som smak. Du kan tilogmed få designe din egen kake, og du kan velge stort sett hva det skal være i forhold til utforming. Bakerier har med tiden også fått mye større konkurranse enn før, og dette kan dere selvfølgelig dra nytte av. Sjekk med flere bakere angående pris før dere velger ut den kaken dere vil ha.

Når dere har bestemt dere for et kakedesign, eller om dere har laget deres eget forslag; Før dere går ut å ser etter den perfekte bryllupskaken, her er noen nyttige tips:

Størrelsen på bryllupskaken:

Størrelsen vil avhenge av antall gjester dere venter skal komme.

Hvis dere planlegger å legge av til gjester som ikke kunne komme til selve feiringen, eller om dere har familie langt unna men som fortsatt ønsker å ”delta litt” i bryllupet ved å få tilsendt litt av kaken (Ja, det går faktisk helt fint! Vanlig er det også!) så burde dette bli tatt med i planleggingen på hvor stor kake dere bør bestille.

Kakedesign

Først av alt kan dere se gjennom bilder av utvalget internett har å by på. Det er jo fort gjort 🙂

Sjekk også opp forskjellige konditorier og bakerier lokalt for å se hva de kan tilby. Å bla gjennom norske og utenlandske bryllupsmagasiner er selvølgelig heller ikke dumt. Her finnes det masse gode ideer både på det som er tradisjonelt og på kaker som kanskje er litt utenom det ”vanlige”.

Skulle dere være så uheldige (eller kravstore) at dere faktisk ikke finner noen forslag dere faller for, kan dere jo som sagt selvfølgelig designe en bryllupskake helt selv!

Smak

Samtidig som det er viktig at bryllupskaken appellerer til de visuelle sansene, er det jo enda viktigere at den smaker godt. Ellers blir dere jo helt sikkert sittende med masse uspist bryllupskake, og det er jo ikke det koseligste som kan skje.

Smaksforslag en kan velge mellom i disse dager strekker seg heldigvis litt lenger enn bare marsipan og krem. Hva med vanilje, sjokolade, fruktkake, sukkerbrød eller ostekake? Til og med mousse-fyll er helt ok idag.

Og som et lite, men smart tips helt til slutt hva angår smak: Skal dere ha en bryllupskake i flere lag, hvorfor ikke gardere dere litt, og tilby gjestene flere smaker? Marsipan i bunnen, frukt i midten og sjokolade på toppen? Alle delene kan dekkes med krem så det ser likt ut. Men gjestene kommer iallefall garantert til å like ideen, og det siste dere gjør den dagen er iallefall ikke å kaste bryllupskake!

De fleste bakerier og konditorier ser helst at du bestiller minst et par måneder før du skal ha den. Så ikke vent til siste øyeblikk før du skal velge bryllupskake. La kaken bli en del av bryllupsplanleggingen som er tenkt på tidlig, hvis ikke kan det hende dere må klare dere uten!

Og husk også småbaksten

Cupcakes er dekorativt og godt, og så er de også dekorative – med de nærmest uendelige mulighetene du har for å pynte og dekorere dem. Vi har en liten kategori med blant annet cupcake-wraps her hvis du vil se.

Similar Posts