Hvor skal vi dra på bryllupsreise?

Publisert første gang: April 2006

Bryllupsreisen er en deilig tid hvor nygifte par feirer den nye starten på en spennende fremtid sammen. Under bryllupsreisen har paret god tid, lever gjerne i litt ekstra luksus, og bruker masse tid på bare å være sammen med den andre – som seg hør og bør på en bryllupsreise.

Bryllupsreisen som ofte indikerer slutten på en hektisk epoke av livet, nemlig bryllupsforberedelsene, åpner også opp for den neste delen. -Livet som nygift mann og kone. Derfor er også bryllupsreisen en viktig del for å finne frem alt det romantiske og alle følelsene en har for hverandre. Tanker og følelser som kanskje har blitt litt svekket under hektiske forberedelser i forkant av selve bryllupet.

For mange par er bryllupsreisen deres første sjanse til å puste ut etter bryllupet og kanskje den eneste muligheten til å reise bort i den nærmeste fremtid. Derfor er det veldig viktig å planlegge bryllupsreisen som noe helt annet enn bare en reise. Den bør være fylt med fine og minnerike opplevelser som er enkelt å minnes i mange år fremover.

Det er mange valg når det kommer til planleggingen av en minnerik og perfekt bryllupsreise. Fra luksus-cruise og private bryllupssuiter, til feriesteder hvor alt er inkludert, og til reiser som spesielt er tilrettelagt for et brudepar på bryllupsreise. Det bugner av ideér å velge fra, og det gjør det av tilbydere også, og tilbyderne gjør stort sett hva de kan for å gjøre bryllupsreisen til den mest perfekte reisen noensinne.

Bryllupsreise tips 1

Er dere glad i være ute og ta ting på sparket? Kanskje dere hadde hatt en utrolig opplevelse ved å vandre gjennom de Sveitsiske Alper?

Svært lite nærmer seg de opplevelser en får, og de naturbildene en får se i Alpene. Her ville dere fått se utsikter som tar pusten fra enhver med mystiske daler og heier, intense fosser og vannfall, ekstreme fjellsider med formasjoner som ingen aner hvordan er blitt til og blomsterenger som man neppe finner mange andre steder.

Se for deg dager hvor dere spaserer rolige turer i de Sveitsiske Alper, puster inn den friske og rene fjelluften og kanskje besøker de lokale oste-gårdene og får ta del i deres hemmeligheter.

Dag på dag vil strekke seg ut foran dere, og deg og din kjære har ingen andre gjøremål enn å oppleve fantastisk natur og komme enda nærmere hverandre som et nygift par.

Bryllupsreise tips 2 – Bryllupscruise

Hva er vel mer romantisk enn å drikke champagne med din kjære, sittende ombord på et flott luksus cruiseskip, mens dere ser fantastiske og eksotiske landskaper gli stille forbi inntil de blir i ett med horisonten?

Eller hvordan hadde det vært med kvelder fylt opp med koselige og romantiske stunder til fantastisk dekkede bord, med smakfull middag, morsom underholdning og hvor man etterhvert kunne trekke seg tilbake til ens egen private lugar med utsikt over sjøen som alltid glir i rolige stille bevegelser?

Dere ville sikkert også satt pris på å våkne opp til nye spennende steder hver dag, hatt hele dager i land hvor dere enten kan kose dere på den lokale stranden, ta turen innom de forskjellige butikkene, eller sitte på en av de travle bycaféene, titte på livet rundt dere og drikke en iskald ‘peachlimonade’.

Alt dette og antakelig mye mye mer vil dere få oppleve om dere velger å legge bryllupsreisen ombord på et cruiseskip.

Bryllupsreise tips 3 – Book en privat bryllupssuite.

Hvis du dagdrømmer om den perfekte bryllupsreisen, drøm frem bildene av et ekstravagant, koselig sted, hvor dere kan trekke dere helt tilbake i en verden som kun består av dere to, og hva enn dere måtte ønske.

I deres egen bryllupssuite kan dere kose dere med overdådige omgivelser og være uten andre mennesker i dagevis. Høres dette ut til å bli kjedelig i lengden, er veien til andre mennesker og festligheter sjeldent langt unna.

Det er helt opp til dere to som par og avgjøre. Hvis dere velger å booke en privat suite, så har dere en mengde land, byer og steder å velge mellom. De fleste hoteller som har stjerner litt over gjennomsnittet, har programmer som imøtekommer par på bryllupsreise, og de tilbyr også suiter som er spesielt beregnet på nygifte.

Dere kan bruke bryllupssuiten som en luksusbase for alle andre aktiviteter dere hadde tenkt på, eller så kan dere velge å ikke forlate den i det hele tatt. Valget er som sagt deres.

Bryllupsreise tips 4 – All inclusive

Bo på et sted hvor alt er inkludert, eller all-inclusive som det heter utenfor Norge.

Å legge bryllupsreisen til et All-inclusive feriested er steget opp fra bryllupssuiten, og betyr som oftest en overdådig luksus på feriestedet.

Alt er bygget opp for at det skal være mest mulig komfortabelt for de reisende, og det inkluderer ofte severdigheter som kun finnes på noen av verdens mest eksotiske steder. Og all-inclusive betyr akkurat det; Dere betaler kun en pris, og alt vil bli tatt hånd om for dere, inkludert måltider, underholdning og transport.

Ved å bo på et slikt feriested betyr det også at dere aldri vil kunne kjede dere. I tillegg til egne rekreasjonsprogrammer som spabehandling, gymrom og svømmebasseng, tilbyr de fleste slike steder også underholdning på stedet.

Ved siden av dette er det verdt å nevnes at de fleste feriedestinasjoner som tilbyr all-inclusive løsningen, har en så eksotisk og vakker beliggenhet at den tar pusten fra de fleste. Med andre flotte destinasjoner rett i nærheten av bostedet kan du og din elskede lett reise litt rundt og oppleve nye ting hver dag om dere skulle synes svømmebassengene, solsengene og drinkene ble litt for ensformige.

Costa Rica kan være et eksempel, selv om det ligger langt unna Norge. Costa Rica er et av verdens mest populære reisemål for bryllupsreiser. Her kan du se aktive og ikke-aktive vulkaner, frodige tropiske skoger, turkis hav og hundrevis av sandstrender, hvor tang og sjøgress er et ukjent tema.

Dere kan glede dere med aktiviteter som sightseeing, fjellturer, kajakking, seiling, surfing, dykking og turer til historiske steder som arkeologiske ruiner og eldgamle indianergraver. Selve byen tilbyr også de litt mer vanlige aktivitene som shopping, museumer, flotte og lukseriøse restauranter og underholdning, som dere kose dere med i løpet av reisen.

Et annet godt eksempel er Hellas og alle de fantastiske øyene i middelhavet. De har like flotte resorter som i Sør-Amerika, og vannet er like turkis med et fantasilandskap rundt. Store og langstrakte strender, greske salater, nyplukkede oliven og et svært gjestmildt og trivelig folk!

Bryllupsreise tips 5

For oss som bor her oppe i kalde nord, er det ofte et stykke å reise om man virkelig vil oppleve det anderledes, spesielle og deilige tropiske. Og siden vi vet at mange par gjerne bruker litt ekstra på bryllupsreisen sin, så kan vi ikke unngå å skrive litt om Hawaii også. Hawaii er den aller mest populære destinasjonen for bryllupsreiser i hele verden. 

Og det er med god grunn. Hawaii er hjemstedet for 4 av Amerikas topp 10 strender, og får romantisk-søkende par på bryllupsreise til å føle seg hjemme med en gang, med sine praktfulle solnedganger, tempererte klima og fantastiske feriesteder for bryllupsreisende.

Sydhavets turkise vann, sandstrender som grenser opp til det utrolige og mennesker som er så imøtekommende at en rett og slett aldri får lyst til å reise hjem igjen, får mange til å tro at Hawaii er så overfylt av turister at det er vanskelig å finne sin egen private og romantiske plass. Men dette er ganske enkelt ikke riktig.

Så snart du forlater flyplassens liv og røre, vil deg og din kjære finne fortryllende ‘hemmelige’ steder fylt med duftende tropiske blomster, bortgjemte strender hvor vannet er så klart at det er vanskelig å se hvor sanden går over til å bli vann, og trivelige gammeldagse restauranter som vil få dere til å tro at dere befinner dere hundrevis av mil unna sivilisasjonen.

Hvis dere virkelig ønsker en bryllupsreise som dere trygt vil minnes resten av livet, så ønsk Hawaii: ‘Aloha’

Nå er vel tiden inne for at du selv lar fantasien løpe litt, og som du ser av de få tipsene over er det en rekke forskjellige reisemål, reisemåter og aktiviter å velge mellom. Og vi har bare så vidt rørt toppen av isfjellet.

Når sant skal sies så er det nesten like mange valg og muligheter for bryllupsreisen som det finnes par som drar på bryllupsreise. Så litt av trikset for en perfekt bryllupsreise er å finne de som er perfekte for dere, og snevre disse ned til dere har funnet akkurat den bryllupsreisen som drømmer er laget av.

Det kan nok være en litt frustrende prosess, spesielt hvis dere har et budsjett å følge, som de fleste av oss har. Men det viktigste dere skal huske på er iallefall at dere ikke reiser på bryllupsreise til et sted bare fordi dere fikk den beste prisen der, eller fordi andre forteller at dere ‘må reise dit, for der har vi vært’.

En bryllupsreise er en privat og nesten magisk opplevelse, og bør være en reise som dere begge vil minnes og verdsette resten av livet.

Gjør planleggingen av reisen til en koselig romantisk ting dere også har sammen. Diskuter hvor dere vil dra, og hva dere har lyst til å oppleve. Sett av litt tid, besøk forskjellige reiseselskaper, sammenlign priser og se på bilder. Gled dere til selve bryllupsreisen, men også til den spennende planleggingen.

Similar Posts