Hvordan brette servietter?

Enkel serviettpyramide (2 ben)
Dobbel serviettpyramide (4 ben)

Du trenger ikke være en profesjonell dekoratør, eller være veldig erfaren for å få bryllupsbordet til å se virkelig dekorativt ut! Ofte er det kun enkle grep som skal til – f.eks. å gjøre bare litt ekstra ut av serviettene!

Under kan du se steg-for-steg bilder til hvordan du kan brette servietter, for å få de til å se pene ut på bryllupsbordet

De første bildene viser hvordan du bretter en enkel pyramideform, og den andre delen viser hvordan du bretter en dobbel pyramideform, eller servietter i vifte.

Scroll nedover for å se begge metodene

Enkel serviettpyramide

Her kan du se noen bilder og enkle forklaringer på hvordan du bretter serviettene til bryllupet for å få de til å bli et flott blikkfang i det gjestene kommer inn i spisesalen. En serviett trenger nemlig ikke å være «bare» en serviett!

Du trenger Middagsservietter (40×40) og Lunsjservietter (33×33)

Målet er å sette sammen disse to serviettene til å danne et moderne og dekorativt look. Vi har valgt å kalle denne metoden for enkel serviettpyramide.

Finn først og fremst den basefargen du vil ha på middagsserviettene deres! Det kan være en fulltreffer å følge hovedfargen til bryllupstemaet på middagsserviettene, men du kan også velge en annen basefarge, og heller hente inn temaet med lunsjservietten!

Bilde 1

I eksemplet vårt har vi brukt en lillafarget middagsserviett, og en hvit & lysgrønn lunsjserviett!

Bilde 2:
Brett middagservietten ut, slik at den ligger åpen

Bilde 3:
Brett lunsjservietten ut, og legg denne utenpå den utbrettede middagservietten

Bilde 4:
Brett inn hjørnene. Bildet under er snudd, slik at du på bilde 3 ovenfor ville ha brettet det nederste høyre hjørne, og det nederste venstre hjørne inn mot midten. Dette gir deg en trekant slik som på bildet nedenfor

Bilde 5:
Om du nå legger serviettene dobbelt (Bretter høyresiden over mot venstresiden) vil du få en trekant med pene avrundede hjørner, og en brettet serviett som kan stå pent av seg selv oppå f.eks. dekketallerkenen, eller ved siden av hver kuvert.

Vi har vist vårt resultat på bildet under sammen med et par andre serviettkombinasjoner:

Dette var én metode å brette servietter på som ser veldig dekorativt ut, samtidig som det er fort gjort og er svært enkelt! – Dessuten trenger ikke gjestene å brette serviettene helt ut igjen, når de skal brukes.

Hvordan brette servietter i dobbel pyramideform?

Også kalt å brette servietter i firedobbel vifte.

Sluttresultatet skal se ut som dette:

Serviettpyramide – Steg 1

Åpne servietten helt ut og legg den opp ned, slik:

Så bretter du øverste venstre hjørne ned mot nederste høyre hjørnet, slik pilen på bildet over viser.

Serviettpyramide – Steg 2

Da får du en trekantform som ser ut som dette:

Serviettpyramide – Steg 3

Fremdeles se på bildet over: Tenk deg nå at du holder fast på midtpunktet over serviettryggen (midt på den lengste skrå linjen), og deretter dytter øverste høyre hjørne (X1), inn mellom serviettens forside og bakside – til du har spissen øverst til høyre, nede i midten ved (X2). Da vil servietten folde seg, slik at du ender opp med en form som på dette bildet:

Legg merke til at pilen på bildet over har en annen farge på nederste halvdel, fordi den peker mot et hjørne som ligger i mellom forsiden og baksiden av servietten. Og legg også merke til at du har to spisser til høyre – altså 2 serviett-folder som nå peker til høyre.

Serviettpyramide – Steg 4

Når du også gjør det samme på venstre side av servietten, vil du få en form som ser slik ut – nå er du straks ferdig!

Når servietten ligger slik som på bildet over, kan du enkelt bare brette hele venstre side over mot høyre, og sette den opp. Da vil resultatet ditt se ut som dette

Vips – ferdig serviettpyramide!

Ønsker du å bruke to servietter til pyramidene, altså én ensfarget som base, og én motiv-serviett over er dette også enkelt.

Gå opp til bildene av den lilla og hvite servietten øverst på denne siden – og legg serviettene dobbelt slik du ser der. Når du har gjort det, bretter du dem som du ser vi har gjort med denne blå.

Det kan virke litt komplisert i begynnelsen, men når du først har knekt koden – og gjort det en gang er det lekende lett!

Miks og match med forskellige servietter i de fargene dere ønsker – så blir bordet superlekkert.

Disse enkle serviett-brette-triksene er også superfine å bruke til konfirmasjon!

Til Bryllupet tilbyr flere forskjellige servietter i både middag- og lunsjservietter, slik at du tilsammen har mange forskjellige sammensetninger å lage!

Husk å bestill så du har noen ekstra av hver, slik at du har noen å prøve på først, om du skulle være uheldig å få ødelagt de første testene!

Se alle serviettene Til Bryllupet tilbyr her

Lykke til med serviettbrettingen 🙂

Similar Posts