Gode idéer til bryllupet

Et bryllup handler om god planlegging og ikke nødvendigvis et stort budsjett. Det finnes mange måter å overraske både gjester og dere selv på, ved å ta i bruk noen gode idéer, som du kanskje finner i denne artikkelen, som du leser om andre steder på nett, eller som du selvfølgelig kommer på helt av deg selv!

Dette er ingen stor DIY-oppskrift på mange flotte kreasjoner, men du får et sett med gode idéer til bryllupet fra oss som har drevet i bryllupsbransjen i over 10 år, og har sett både gode og dårlige idéer gjennom årene.

1. Fargetema

Velg et fargetema, men ikke hold deg kun til det. Ønsker du lavendel, kan man fint blande mye med både sølv, sort, hvit, elfenbenhvit – eller gi små innslag av andre farger som f.eks. turkis, grønn eller oransje. Et fargetema er nettopp det. Et tema. Det er ikke nødvendigvis slik at du trenger å ha alt i samme farge.

2. Lys og te-lys

Levende lys må ikke undervurderes! De skaper en fantastisk stemning, og er man ikke vant til å bruke stearinlys hjemme, så er dette noe som fort blir glemt. Bruk lys, masse lys – og spesielt levende lys gir en effekt som lyspærer kan misunne. I forhold til fargetemaet, så finner du mange forskjellige farger på både te-lys, kronelys, og kubbelys hos Til Bryllupet. I tillegg finner du se vårt utvalg av lysholdere og lysestaker her

Lys er en rimelig investering for å skape en lun og koselig atmosfære for dere og gjestene. Ønsker du ikke det tradisjonelle looket med lysestaker og te-lysholdere, så kan du kjøpe glasskrukker, tenne te-lys og legge de oppi. Det er lov å være så kreativ du bare vil.

Og for å illustrere hvordan bruk av mange mindre stearinlys kan hjelpe.. :

Det kan være lurt å handle inn telys som brenner lenge, om dere bruker veldig mange. Da slipper dere å bytte ut alle hver eneste time hele kvelden.

Det finnes te-lys som brenner i rundt 1 time (typisk matvare-butikk-telys) og du får tak i telys med brenntid på mange timer. Her hos oss selger vi telys med lang brenntid – de brenner i ca. 4 timer, og i tillegg kan du velge fargen på selve lyset.

3. Lysholdere

Pene lysholdere er prikken over den berømte i’en. Det ser halvferdig ut å ha stemningsskapende levende lys plassert på en hvit tallerken. Kubbelys og glassholdere til te-lys er pene – og det kan bli veldig pent med speil som underlag, mens et og et te-lys bør ha en egen lysholder.

4. Fargesprakende dekor gir en feststemt følelse

Selv om bryllupet definitivt ikke er et typisk «party», er det allikevel en fest – og dekor med sterke farger gir et feststemt humør og er gledesspredende så vel som stemningsskapende.

Se f.eks. pom poms, dekorvifter eller andre effekter du kan henge opp som vimpler til bryllup eller bannere

5. Stilfullhet og elegante inntrykk

Et lekkert lokale med fin dekor, blir veldig raskt ødelagt av 70 stoler i forskjellige farger og former. Investér derfor i stoltrekk. Det koster kanskje litt ekstra, men det er det virkelig verdt.

Etter bryllupsfesten sitter dere igjen med minner – stort sett i form av bilder – og ingenting er verre enn å irritere seg hver gang man ser på bildene – over at stoltrekk «skulle vi ha hatt».

Hos Til Bryllupet tilbyr vi to forskjellige typer stoltrekk, og Om dere ikke velger å bruke stolsløyfer, så vil i allefall stoltrekkene alene være avgjørende for at lokalet vil se både elegant og stilfullt ut! Det vil dere aldri angre på.

Og når vi først er inne på det – hvite duker, eller duker i fargetemaet er et must. Det holder ikke å legge en rosa bordløper over et brunt langbord. Det brune bordet er kanskje pent, men det bør klees med en hvit duk, og så legge en bordløper oppå den.

6. Få gjestene til å føle seg velkommen

Selvfølgelig får de noe godt å spise, og til og med kanskje vin til maten. Men det aller beste en bryllupsgjest vet om, er et brudeparet som har forsøkt å vise at de setter pris på alle og enhver som deler dagen med dem.

Prøv derfor å legge opp dagen slik at gjestene ikke er overlatt til seg selv. F.eks. når dere er hos fotograf, mellom vigselssted og bryllupsfesten – bør dere ha et par «ansvarlige» som mingler litt, og snakker med de forskjellige. Kanskje ønsker velkommen til lokalet, viser til velkomstdrinkene, forklarer når brudeparet vil ankomme festen og kanskje setter frem snacks, eller fersk frukt.

Ha gjerne også klare noen skåler med noe godt i, slik at gjestene kan kose seg også før maten blir satt på bordet. Her finner du en egen «godteri til bryllup-kategori» som inneholder alt dere trenger for å «please» gjestene fra start til slutt.

Når dere skal sette dere til bords, er bordet dekket for hvert kuvert – da passer det strålende å overrekke hver gjest en liten gave i form av f.eks. kuvertesker som noen av disse.

Eskene kan inneholde alt fra noen søte eller gode drops som kan konsumeres til kaffen, før desserten – en personlig liten hilsen på en lapp til hver gjest som for å takke for at «du deltar på dagen vår», eller noe annet.

Slike kuvertesker hjelper på to formål – en takk til hver gjest, og samtidig ser bordet lekkert ut med en lik pynt for hvert kuvert bortover bordet. Esker med bånd slår aldri feil!

Det finnes mange andre måter å skaffe idéer til bryllup, og det finnes millioner av bilder for inspirasjon. Pinterest er genialt til dette formålet, og er du ikke kjent med Pinterest fra før, kan du begynne med å bla igjennom Til Bryllupet’s egne «Boards» her. I tillegg er google images og typiske «DIY»-sider flotte å se på.

Har du spørsmål til andre brudepar som planlegger bryllupet, så registrer deg gratis på Bryllupsvenner.no, og spør i bryllupsforumet der inne. Da får du svar!

Å planlegge bryllupet ned til detaljer er en oppslukende oppgave, og absolutt vanskelig til tider. Du er ikke alene om å tenke det.

Forhåpentligvis kan noen små tips som dette kanskje plassere deg foran skjemaet, så vil du plutselig ha mange gode ídeer til bryllupet, og etterhvert finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer for dere og drømmedagen deres. 

Similar Posts